De AVG- De wijzigingen

Bij ArboTeam, Insucare en FinniZ hebben we altijd veel waarde gehecht aan privacy, transparantie en de zorgvuldige omgang met (persoons)gegevens. De AVG zien we daarom als extra tool om de bescherming van deze gegevens te optimaliseren.
Zo gaan wij ermee om:

  • Onze organisaties worden gekenmerkt door de Autoriteit Persoonsgegevens als verwerkersverantwoordelijke. Om onze dienstverlening te kunnen blijven leveren en alles uit de samenwerking met onze relaties te blijven halen communiceren wij z.s.m. met onze klanten wat dit precies inhoudt. Wat is een verwerkersverantwoordelijke en wat een verwerker?
  • Onze privacyverklaring is aangepast aan de eisen volgens de AVG.
  • Wij hebben in kaart gebracht welke gegevens wij verwerken en waar we de gegevens voor gebruiken. Dit hebben wij opgenomen in een Register van Verwerkingsactiviteiten. Daarnaast zijn we bezig met het uitvoeren van een interne assessment waarin we de privacy risico’s van een gegevensverwerking in kaart brengen en de maatregelen beschrijven waarmee we de risico’s verkleinen.
  • Wij wisselen onder strenge voorwaarden persoonsgegevens uit met klanten en derde partijen zoals bedrijfsartsen en verzekeraars. Middels ons online platform InsuSafe of via Encrypted e-mail communiceren wij met elkaar.
  • Alle (online en offline) systemen die wij hanteren, voldoen zoals altijd, aan de laatste beveiligingseisen. Met alle partijen daarbij betrokken hebben wij verwerkersovereenkomsten gesloten en sluitende afspraken gemaakt.
  • Werkgevers en werknemers kunnen te allen tijde gebruik maken van het recht om hun dossier in te zien.

Omgang en beveiliging van (persoons)gegevens was en blijft voor ons een kritisch aandachtspunt. Daaraan verandert niets. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u ons bellen op 040-3043040 of stuur een e-mail naar info@arboteam.nl.