Allereerst wordt de benodigde informatie opgevraagd bij de werkgever. Bij nieuwe klanten hoor ik regelmatig dat er wel héél veel informatie nodig is. Maar als ik vertel dat de kosten voor een werkgever op kunnen lopen tot wel € 200.000 per zieke medewerker, dan begrijpt de werkgever waarom de informatie nodig is. Je wilt toch niet het risico lopen iets over het hoofd te zien?
Een uitgebreide inventarisatie is absoluut noodzakelijk om tot een goed advies te komen.

Werkgevers die klant bij Insucare zijn hebben een groot voordeel omdat door de jaren heen deze informatie al is verzameld.

Deze gegevens worden geïnventariseerd:

  • Hoeveel langdurig zieken zijn er en wat is de kans dat zij in de WIA terecht komen
  • Zijn er veel of weinig werknemers met een tijdelijk contract
  • Wat vertellen de beschikkingen Werkhervattingskas over instroom in de WGA en Ziektewet
  • Hoe ziet het verzuimprotocol eruit
  • Etc.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 850

Uiteraard overleg ik met de verzekeraar wanneer ik vind dat het aanbod beter kan.

Het is het interessant om naast de cijfermatige kant ook de sociale en beleidsmatige kant te bekijken. Belangrijk is dat alle risico’s in kaart zijn gebracht en er een goed beeld ontstaat van de cultuur en het verzuimbeleid binnen de onderneming. Het Eigenrisicodragerschap vraagt om een actieve houding van de werkgever.

Opvragen en vergelijken offertes

Na de analyse worden offertes opgevraagd bij diverse verzekeraars. Vooraf vindt een selectie plaats bij welke verzekeraar offertes worden uitgezet. Iedere verzekeraar hanteert namelijk een verschillend acceptatiebeleid. Bij het opvragen van offertes let ik erop dat de producten en het (acceptatie-) beleid aansluiten op de gegevens en het beleid van de werkgever.

De offertes worden vergeleken met elkaar. Welk aanbod is het beste voor de werkgever? Uiteraard overleg ik met de verzekeraar wanneer ik vind dat het aanbod beter kan. En met aanbod wordt niet enkel de prijs bedoeld! Ook dienstverlening, productkenmerken en administratieve werkzaamheden maken onderdeel uit van het vergelijk.

Overzichtelijke rapportage

De bevindingen worden uitgewerkt in een rapport waarmee de werkgever een overzicht krijgt van de risico’s, de opties om deze risico’s te verzekeren, een vergelijk tussen het aanbod in de markt en het advies.

Je stuurt mij in het begin (voor je gevoel) heel veel verschillende informatie toe en je krijgt een samenhangend verhaal in de vorm van een rapport terug. Een duidelijke en begrijpelijke weergave van de mogelijkheden met een advies waarmee je een goed onderbouwde keuze kunt maken.

bron: https://eigenrisicodrager.info/

Wetsverandering loondoorbetaling bij medewerker na AOW-gerechtigde leeftijd

Loondoorbetaling en re-integratie bij ziekte na AOW-leeftijd

Heeft u een medewerker in dienst die na de AOW-gerechtigde leeftijd bij u is blijven werken? Vanaf 1 juli 2023 wordt de periode waarin u het loon moet doorbetalen bij ziekte voor deze medewerker verkort van 13 naar zes weken. Als uw AOW-gerechtigde medewerker vóór 1 juli 2023 ziek wordt, moet u als werkgever wel 13 weken loon doorbetalen. Voor ziektegevallen na 1 juli 2023 is de termijn van loondoorbetaling bij ziekte maximaal zes weken.
ArboTeam kan u helpen bij het verzuimproces en zorgt dat uw medewerkers gedegen kunnen reïntegreren -ArboTeam

Verzuimbegeleiding: meer dan alleen wet- en regelgeving

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Het kan hierbij zowel om verzuim vanwege fysieke als mentale redenen gaan. Bij mentale redenen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan burn-out klachten. In de wet staat dat werkgever en medewerker zich samen met de bedrijfsarts moeten inspannen voor de re-integratie van de betreffende medewerker. Dit zorgt er alleen niet per definitie voor dat de zieke als mens de benodigde aandacht krijgt. Formulieren worden ingevuld omdat ze ingevuld moeten worden. Maar een goed gesprek dat daadwerkelijk tot effectieve re-integratie kan leiden, wordt helaas lang niet altijd gevoerd.
Begeleiding bij langdurig verzuim met een casemanager op locatie biedt vele voordelen.

De meerwaarde van de casemanager op locatie

Als werkgever heeft u een belangrijke verantwoordelijkheid in de verzuimbegeleiding van uw arbeidsongeschikte medewerker. In de Wet verbetering Poortwachter is opgenomen welke stappen u moet ondernemen als uw medewerker zich ziek meldt. De complexe wetgeving en de grote financiële gevolgen bij langdurig verzuim vragen om specialistische kennis om de verzuimbegeleiding verder vorm te geven.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.