Sharing is caring: over stress op de werkvloer

Op 17 juni ontvingen wij een groep enthousiaste klanten van Insucare en ArboTeam, op zoek naar tips en tricks voor het tijdig signaleren en voorkomen van stress op de werkvloer.

Uit cijfers van TNO blijkt immers dat burn-out klachten gestaag stijgen. Werkdruk wordt door 48% van de werkgevers gezien als het belangrijkste risico in hun organisatie. Maar er werden in de afgelopen twee jaar geen concrete maatregelen aan gekoppeld. Tijd dus om aan de slag te gaan!

  • Stress op werkvloer

(Inter)visie

Onder leiding van Cynthia Beijdorff. coach en counselor uit het netwerk van ArboTeam, gingen we met elkaar in gesprek over de visie op de problematiek. Want sharing is caring! Al snel was iedereen het met elkaar eens aan welke knoppen gedraaid kan worden. Een van die knoppen was de manier waarop we als leidinggevende stress bespreken met een werknemer om erger te voorkomen.

Na een swingende en inspirerende pauze (Don’t you worry ‘bout a thing) werd het echt tijd de handen uit de mouwen te steken. Of beter gezegd, juist in de zakken te houden! Want Cynthia gaf een voorproefje hoe je jouw werknemer in een gesprek kan motiveren zijn stressprobleem aan te pakken, zonder dat je als werkgever zelf de oplossing zoekt. Daarvoor refereerde ze naar het door ons eerder beschreven ‘locomokipkachelfantje’. Ze legde uit welke basishouding voor het motiveren en activeren van onze werknemers helpend is voor verandering t.a.v. stressklachten. Ondanks de best lastige materie ( want tja, die werknemer communiceert ook niet altijd ideaal) werd met de basistool “empathie” en een aantal rollenspellen enthousiast geoefend.

De volgende stap!

Een eerste stap is gezamenlijk gezet in de aanpak van stress op de werkvloer. Maar een middag is natuurlijk te kort om dieper op het onderwerp in te kunnen gaan. Heb je de intervisiemiddag gemist? Of wil je meer weten over het onderwerp? Bekijk dan ons trainingsaanbod: Stress: van signaleren tot activeren van uw werknemer. En neem contact met ons op voor meer informatie.