Stress beroepziekte nummer 1

Stress, beroepsziekte nummer 1!

Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Dit blijkt uit cijfers van TNO. Steeds vaker kampen ook jongere werknemers tussen de 25 en 35 jaar met deze klachten.

Onze ervaring
Een gebroken been roept doorgaans weinig vragen op bij een werkgever. Bij spanningsklachten is dat anders. Want wat is nu het beste voor de werknemer? Kunt u diegene beter even thuis tot rust laten komen? Of is het beter dat iemand zo snel mogelijk weer op de werkvloer is? En wat kunnen werkgever en werknemer zelf nog doen naast de ingezette zorg?

De oplossing
De rol van de werkgever begint bij het signaleren van de symptomen. Dit vraagt om een stukje kennis van de theorie. Ook zijn er gespreksvaardigheden nodig om er vervolgens actie op te ondernemen. Het is ontzettend belangrijk om zaken ter sprake te brengen en uw medewerkers te motiveren om zelf aan de slag te gaan. Daarom biedt ArboTeam een uitgebreide training aan: ‘Stress: van signaleren tot activeren van uw werknemer.’ Een absolute aanrader als u als HR-professional of leidinggevende meer wilt kunnen betekenen voor uw werknemers en meer grip wil krijgen op dit gebied!