Geschiedenis ArboTeam

ArboTeam bestaat sinds 2008 en is ontstaan vanuit Insucare, specialist op het gebied van pensioen, inkomens- en zorgverzekeringen en arbo & verzuim. Vanuit klanten ontstond de vraag om arbo dienstverlening op maat aan te bieden zodat de pensioenregelingen, inkomens- en zorgverzekeringen vanuit 1 plek beheerd konden worden. Geen dienstverlening zoals de meeste arbodiensten aanbieden, maar arbo op maat waarbij zowel rekening wordt gehouden met de werkgever als naar het welzijn en werkvermogen van de werknemer. Dit doen wij na bijna 10 jaar nog steeds naar alle tevredenheid van onze klanten.

Om transparant te blijven in wie we zijn en wat we doen, krijgt Insucare Verzuim een nieuwe naam: ArboTeam B.V. Onze casemanagers vormen samen met u, uw werknemers, bedrijfsartsen en andere arbo-deskundigen één team; ArboTeam! Dit om werknemer snel en gezond weer aan het werk te laten gaan.

Wij zorgen er voor dat wij aan de privacy wet- en regelgeving kunnen blijven voldoen. De privacy van de werknemer wordt gewaarborgd en slechts de noodzakelijke gegevens worden uitgewisseld met Insucare. Onze arbodienstverlening gaat dan ook verder dan alleen arbo. Wij maken nog steeds gebruik van de specialisten van Insucare en daarom betrekken wij inkomens- en zorgverzekeringen nauw bij onze dienstverlening.

Werkvermogen

Onze visie gaat uit van de kracht van het werkvermogen van een werknemer.  Het werkvermogen is een productieve, gemotiveerde werknemer die zowel geestelijk als fysiek zijn/haar werk op een zo’n gezond en tevreden mogelijke manier kan uitvoeren. Hierin speelt niet alleen de werkomgeving een rol, maar ook de privé omstandigheden van een werknemer.

Een ontevreden werknemer is minder productief en zal naar verwachting op den duur verzuimen. Maar ook een werknemer met problemen in de privé sfeer kan leiden tot verzuim op de werkvloer. Samen met u als werkgever, nemen wij tijdig maatregelen om mogelijke problemen van mentale of fysieke aard te voorkomen, en daarmee het werkvermogen en werkplezier bij uw werknemers te optimaliseren.